Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 sztuk
Składniki
Jabłka w aromatycznym syropie
-
1000 g wody
-
3 laski cynamonu przełamane na pół
-
2 laski wanilii przekrojone wzdłuż na pół
-
250 g cukru kokosowego
-
400 g jabłek, zielonych np. Granny Smith, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
Bezglutenowe placki
-
100 g ryżu brązowego
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
180 - 200 g bananów (2 szt.), pokrojonych na kawałki
-
1 jajko
-
300 g napoju roślinnego np. migdałowego, sojowego lub ryżowego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
69.3 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
643.8 kJ /
153.3 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
31.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2h 30min
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Bezglutenowe placuszki bananowe
25min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1h 45min
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30min
Naleśniki z mąki ryżowej
35min
Gofry jaglano-bananowe
45min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8h 55min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1h 30min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50min